>> HP söker ny VD

VD till HP Kyla & Värme för fortsatt framgång och tillväxt

Ett uppdrag för dig med hjärtat fyllt av värme …

… och som kan hålla huvudet kallt inför tuffa utmaningar

Det går bra nu. Och ännu bättre ska det bli.

Det infinner sig en smått fantastisk känsla när man tänker på vad vi har åstadkommit under de senaste 45 åren. Vi har byggt HP Kyla & Värme med kunskap, kompetens, entreprenörsanda, smarta lösningar, entusiasm och glädje. Nu är vi Ålands ledande företag inom teknisk fastighetsskötsel, VVS, kyla, el och automation. Vi är mycket stolta över det.

Lika stolta är vi över det samarbete och förtroende som vi har från våra kunder, stora som små, från företag, offentlig förvaltning och privatpersoner. De litar på att våra experter alltid ger allt för att analysera dera behov, skapa den mest effektiva lösningen, installera, driftsäkra, övervaka och underhålla deras kyl- och värmesystem.

Och förstås, våra kunniga, engagerade, kompetenta och ansvarsfulla medarbetare som har fingertoppskänsla för kvalitet. Tack vare dem har vi trogna kunder och ett gott anseende som ständigt lockar nya kunder. Det värmer ett redan stolt hjärta.

Viktigt i helheten är också vårt fina samarbete med leverantörer och samarbetspartners som bidrar till att leverera det bästa inom branschen. Och de två övriga företagen i koncernen – HP City Fastighetsservice (CFS),som erbjuder omfattande fastighetsservice, och HP Klimatservice AB, som levererar konstruktion, installation och service inom kyla, ventilation, värmepumpar, samt styr- och reglerapplikationer.

Mot framtiden, och vidare

Som sagt, det går bra nu. Men vi nöjer oss inte med det. Vi satsar vidare mot en utmanande framtid av tillväxt och spännande teknisk utveckling för att bygga vidare på vår framgång. Hur ska vi lyckas med det? En viktig kugge är en ny stark ledare. En VD som kan öka temperaturen i vårt utvecklingsarbete.

Handlingskraftig entreprenör

Vi vet att VD-posten är en utmaning. Därför har vi mycket på vår önskelista. Du är en handlingskraftig och resultatinriktad ledare. En drivande entreprenörssjäl som tycker att det är självklart att jobba hårt för att nå framgång. Du har is i magen och kan fatta svåra beslut, och samtidigt bidra till den mänskliga värme, entusiasm och glädje som vi i HP-teamet drivs av.

Har du erfarenhet från den tekniska sektorn, en teknisk utbildning inom kyla, styr/regler, VVS eller el, och har arbetat med försäljning och arbetsledning, bli vi ännu gladare.

Gemensam koncernkraft

Koncernen består som sagt av tre delar. Vi ska arbeta vidare på att utnyttja den gemensamma kraften, vilket kräver en kombination av bra ledarskap och säljkompetens. Som VD arbetar du för att stärka HP Kyla & Värmes stabila roll som marknadsledare på Åland. Du fortsätter också vårt arbete med att utveckla och integrera serviceverksamheten i HP City Fastighetsservice i koncernen. Även Klimatservice ska vidareutvecklas för fler och större serviceavtal inom kyl- och värmepumpsinstallationer och för tekniskt totalansvar för husteknik i kontor, kommersiella lokaler och bostadshus.

Välkommen att söka som vår nya VD och utveckla vår framgång och tillväxt. Tillsammans ska vi fortsätta att skapa ett behagligt företagsklimat i HP Kyla & Värme och optimerade lösningar för våra kunder.

Ansökan, mer information och kontakt

Hör av dig med eventuella frågor till styrelsens ordförande Leif Nordlund –

leif@evolverinvestmentgroup.com.

Ansökan med CV och ansökningshandlingar skickar du till samma adress senast den 30 juni 2019. Vi tillsätter tjänsten under hösten 2019.

Kalla fakta om HP Kyla & Värme

  • HP Kyla & Värme är en marknadsledande fullserviceleverantör inom kyla, VVS och energieffektivisering på Åland med verksamhet även i södra Stockholm och Södermanland.
  • Bolaget har varit verksamt sedan 1974.
  • Bolaget erbjuder ett starkt servicekoncept med helhetslösningar inom teknisk fastighetsskötsel, dygnet-runt-jour samt online monitorering av byggnader och maskiner. Utöver detta erbjuds projektentreprenader med egen design.
  • Kundbasen är bred och består av allt från industriella och kommersiella kunder till offentlig sektor, bostads- ochfastighetsbolag, och privatpersoner.
  • Under år 2018 omsatte koncernen 5,2 m€ och justerad EBITDA om 0,5 m€ (10,1 %).
  • Bolaget har 35 personer anställda.
  • Bolagets verksamhet drivs från hyrda lokaler i Mariehamn och Vagnhärad med separata utrymmen för pre-fabrikation och verkstad.