>> Vi söker en Ekonomiadministratör

HP Kyla & Värme AB är en koncern, idag bestående av fyra bolag och med en personalstyrka på ca 40 personer. Vi är ett ledande VVS- och kylbolag specialiserat på kyllösningar, fastighetsövervakning och energilösningar. Vi arbetar med konstruktion, installation och service av de flest förekommande typer av VVS/Kyl- anläggningar. Företagets lönsamhet är bra och vi expanderar verksamheten kraftigt både genom organisk tillväxt och företags förvärv. Företaget är klassificerat till lägsta risk klassificering av Dun & Bradstreet.

Vi är ett sammansvetsat gäng som tar väl hand om vår personal och har en öppen företagskultur. Subventionerade luncher och friskvårdskuponger är ett par av våra personalförmåner.

Tjänsten

Vi söker nu en medarbetare till vår ekonomifunktion för en ordinarie anställning. Dina huvuduppgifter är att arbeta med vår kund- och leverantörsreskontra. Vi är i en fas då vi planerar implementera ett nytt ekonomisystem där du får en betydande roll som planerare och genomförare av detta. Du kommer också löpande att ha befogenheter att utveckla detta område. Som ekonomiadministratör har du leverantörs- och kundkontakt och du ger god service till både interna och externa kunder. Du kommer även att vikariera löneräknaren vid semestrar mm så det är önskvärt att du har erfarenhet av löneräkning sedan tidigare. I tjänsten sköter du även om rapportering av bygganmälningar, skattegränsdeklarationer och bankärenden.

Arbetet omfattar även skötsel av våra tre dotterbolag varav ett är i Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har merkantil utbildning med känsla för ekonomi & affärer. Du har några års erfarenhet av arbete med kund- /leverantörsreskontra uppgifter.

Du är bra på att skapa goda relationer och har lätt för att samarbeta. Du tycker om att arbeta självständigt och att ta egna initiativ. Du är också mån om att ge kollegor stöd och god service. Du är lyhörd, noggrann, kommunikativ, ansvarsfull och lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi förutsätter också att du har en god allmän IT-kompetens.

Goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning. Kunskaper i engelska och finska är meriterande men inget krav.

Närmare upplysningar om tjänsten får du av kontorschef Siv Blomqvist på telefon +358(0)1823166 (fr.o.m. 26.5.2017). Skicka din ansökan med CV och löneanspråk senast 9.6.2017 per e-post till siv.blomqvist@hp.ax. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

Tillträde till tjänsten: Enligt överenskommelse