Våra kunder berättar.

HP Kyla & Värme har med 40 års erfarenhet installerat det mesta inom husteknik på Åland och har en gedigen erfarenhet av underhåll, moderniseringar och tillbyggnad av våra levererade anläggningar.

Halverade kostnader och ökad driftsäkerhet

Ålands Telefon är mycket nöjda med sitt avtal med HP Kyla & Värme Dygnet-runt-jour, gratis kyla i serverhallarna, halverade driftskostnader och en återbetalningstid på 7-8 år. Investeringen i ett nytt system för kyla och värme hos Ålands Telefon i Jomala är inte svår att räkna hem. Läs artikeln

100 % grön kyla

Under hösten 2021 har HP kyla & värme utfört entreprenaden för Fastighetsverket avseende modernisering av kylsystemet i Hotell & restaurangskolans lokaler. De gamla befintliga kylmaskinerna använde sig av syntetiska köldmedier med hög växthuseffektpåverkan och var energikrävande. Nu är det ersatta med nya maskiner som använder sig av de naturliga köldmedierna propan och Co2 som både […]

KEA-Markets nya kylanläggning

Under våren och försommaren har HP Kyla & värme projekterat, installerat och driftsatt KEA-Markets nya moderna kylanläggning.

Bergvärme till Södragatan 26

HP Kyla & Värme installerade bergvärme till BAB Södragatan 26. I och med denna investering sparar bostadsbolaget nu 10 000 € per år.

ÅEA nybyggnation

Vid Ålands Elandelslag nybyggnation av sitt kontor och lager år 2020 fick HP Kyla och Värme i uppdrag att göra en total VVS installation i form av bergvärme med frikyla från borrhål.