Värmepumpar

Vi installerar och servar värmepumpar av olika fabrikat. Kontakta oss så hjälper vi till med dimensionering och besparingskalkyl.

En luft/luftvärmepump använder också utomhusluft för att skapa energi och i sin tur värme. Många modeller brukar också fungera att använda som Air Conditioner på sommarens varmaste dagar. Denna typ av pump sprider ut värmen genom sin fläktdel som är monterad inomhus. Genom att installera en luft/luftvärmepump håller du även ditt inomhusklimat friskt och rent.

 

Vi installerar och servar luft/luftvärmepumpar av olika fabrikat. Kontakta oss så hjälper vi till med dimensionering, förslag på placering osv.

Med hjälp av en luft/vattenvärmepump får du ett heltäckande värmesystem som ger dig både värme och som dessutom kan producera varmvatten. Vissa modeller av dessa pumpar kan dessutom ge kyla i form av AC under heta sommardagar. Detta värmesystem är helt fristående och enkelt att installera och du slipper med fördel gräva eller borra som man måste göra om man ska ha jordvärme eller bergvärme.

 

Luft/Vatten är ett värmesystem som utvinner energi från luft och omformar det till värme genom vatten. Med en Luft/Vatten-värmepump värms ditt hem upp med vattenburna element och/eller golvvärme. En utomhusdel monteras på utsidan huset som utvinner energi från luft som sedan överförs i sin tur in till det vattenbaserade värmesystemet som värmer upp ditt hem.

 

En fördel med Luft/vatten-värmepump är att det även kan producera varmvatten.

 

Vi installerar och servar luft/vattenvärmepumpar av olika fabrikat. Kontakta oss så hjälper vi till med dimensionering, förslag på placering osv. Vi gör gärna en besparingskalkyl åt er.

Vi installerar och servar bergvärmepumpar av olika fabrikat. Kontakta oss så hjälper vi till med dimensionering och besparingskalkyl.

Har du frågor? Kontakta vår expert

Våra leverantörer

Läs mer om värmepumpar hos våra leverantörer

Våra kunder berättar.

ÅEA nybyggnation

Vid Ålands Elandelslag nybyggnation av sitt kontor och lager år 2020 fick HP Kyla och Värme i uppdrag att göra en total VVS installation i form av bergvärme med frikyla från borrhål.